Νέα και Ανακοινώσεις

Από το πακέτο Γιούνκερ οι εκκρεμείς πληρωμές του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής

ellada(1)Την δυνατότητα να ξεμπλοκάρουν οι εκκρεμείς πληρωμές από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Αλέξανδρος Μπαλτατζής), με την χρηματοδότησή τους από το «πακέτο Γιούνκερ», ύψους 35 δισ. ευρώ, δίνει απόφαση της Κομισιόν. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά την επίτευξη της συμφωνίας για τη θέσπιση νέου προγράμματος στήριξης, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαιτερότητα της κατάστασης στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα υπάρξει 100% ποσοστό συγχρηματοδότησης όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την περίοδο 2007-2013. Τα κονδύλια αυτά θα είναι διαθέσιμα για την άμεση χρηματοδότηση επενδύσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι από τα ελληνικά κρατικά ταμεία δεν θα χρειαστεί να βγει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι που συμμετέχουν στα αγροτικά προγράμματα (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση, Γεωργοπεριβαλλοντικά κ.α.) της «τρέχουσας» προγραμματικής περιόδου.

Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν πλήρως προς τους δικαιούχους και τις δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων. Η Επιτροπή προτείνει επίσης να αυξηθεί το επίπεδο της αρχικής προ-χρηματοδότησης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα της περιόδου 2014-2020 κατά 7%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το ολόκληρο το άρθρο στο Agrotypos News: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=93323