Νέα και Ανακοινώσεις

Τύποι και Χρήσεις Μαχαιριών

KNIFESΤο κατάλληλο μαχαίρι για κάθε χρήση.
Έχετε δει ποτέ πριονωτό μαχαίρι σε κρεοπωλείο; Παρατηρήσατε τους
σεφ ότι σχεδόν πάντα χρησιμοποιούν μαχαίρια χωρίς δόντια;
Για τις περισσότερες δουλειές στην κουζίνα χρειαζόμαστε καλά
ακονισμένα μαχαίρια χωρίς δόντια για να κόψουμε κρέας, λαχανικά και τυρί,
γιατί θέλουμε ομοιόμορφο κόψιμο ώστε να μην τρέξουν οι χυμοί του
τροφίμου αλλά και να μην δημιουργηθεί μεγάλη επιφάνεια έκθεσης του τροφίμου στην
ατμόσφαιρα. Επίσης τα μαχαίρια χωρίς δόντια εξυπηρετούν για ξεκοκάλισμα
και ξεφλούδισμα φρούτων ή λαχανικών.
Πολλές φορές δεν μπορείτε να κόψετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Δοκιμάστε
με το κατάλληλο μαχαίρι για ψωμί και θα δείτε ότι δεν είναι δύσκολο. Συνήθως κάνουμε το λάθος να χρησιμοποιούμε μικρό ή χωρίς δόντια, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κόβουμε αρκετά χοντρές και ακανόνιστες τις φέτες του ψωμιού.

Το μεγάλο πριονωτό με μεγάλα αραιά δόντια είναι το μαχαίρι για το ψωμί, μπορεί να κόψει εύκολα την κόρα και αρκεί το μήκος του για να κόψουμε ακόμη και ένα μεγάλο ψωμί.
Τέλος για το άλειμμα βολεύει κάποιο με μεγάλη επιφάνεια χωρίς μύτη, όπως τα κλασικά που βρίσκουμε σε όλα τα σερβίτσια.